Sieve/IMAP flags problem

Need help? Ask here.

Moderator: Moderators

Sieve/IMAP flags problem

Postby bobpullen » Thu Jul 24, 2014 6:54 am

Sieve/Roundcube IMAP flags problem

Bit of an odd one this.

I have a sieve script that forwards certain messages to an external email address based on subject line, marks them as read and then moves them into my trash folder as follows:

Code: Select all
{
   redirect :copy "me@privacy.net";
   addflag "\\Seen";
   fileinto "Deleted Items";
}


Since moving my mail to Rollernet, I'm noticing an odd problem when using Roundcube.

The sieve script is serving it's purpose, however Roundcube seems to be seeing the moved messages as unread:

Image

Which is odd because when I click into the folder, the messages are marked as read:

Image

No amount of refreshing/moving from folder to folder/logging out/back in seems to help. Similar behaviour is witnessed using other email clients (notably the K9 Android app).

Any ideas? I've tried using both the imap4flags and the depreciated imapflags extensions:

Code: Select all
require ["copy","fileinto","imap4flags"];

and:

Code: Select all
require ["copy","fileinto","imapflags"];

Thanks,

Bob.
bobpullen
 
Posts: 18
Joined: Fri Jul 18, 2014 2:10 am

Re: Sieve/IMAP flags problem

Postby Seth » Thu Jul 24, 2014 8:16 am

Live example I use to save sent mail server side (with email address removed):

Code: Select all
require ["fileinto", "imap4flags", "reject", "copy", "vacation", "enotify", "variables"];
if header :is "X-Rollernet-AuthMirror" "x@x.x" {
  addflag "\\Seen";
  fileinto "Sent";
  stop;
}


There is extra stuff in the require for stuff not shown here, not likely needed for just addflag.
Seth Mattinen, Roller Network LLC
Seth
Site Admin
 
Posts: 265
Joined: Sun Aug 30, 2009 10:44 pm
Location: Nevada

Re: Sieve/IMAP flags problem

Postby bobpullen » Thu Jul 24, 2014 9:46 am

Presumably your Sent items don't display as unread in Roundcube Seth?

Regardless, your rule isn't quite the same as mine. I'm forwarding mail to an external address using the redirect feature of the fileinto extension.

Are you able to try replicating the problem from your side using a similar rule?

Probably worth me mentioning that the Sieve script works fine using an alternative mailhost/Roundcube installation where it doesn't exhibit this behaviour.
bobpullen
 
Posts: 18
Joined: Fri Jul 18, 2014 2:10 am

Re: Sieve/IMAP flags problem

Postby Seth » Thu Jul 24, 2014 9:47 am

Flags work fine for me; I don't have a special account, our internal accounts use the same system customers do (even the control center there's no "admin" side).
Seth Mattinen, Roller Network LLC
Seth
Site Admin
 
Posts: 265
Joined: Sun Aug 30, 2009 10:44 pm
Location: Nevada

Re: Sieve/IMAP flags problem

Postby Seth » Thu Jul 24, 2014 9:58 am

On the server it has:

Code: Select all
addflag "Seen";


The slashes are missing, these are required.

Edit: our simple managesieve uploader: https://acc.rollernet.us/mail/sieve
Seth Mattinen, Roller Network LLC
Seth
Site Admin
 
Posts: 265
Joined: Sun Aug 30, 2009 10:44 pm
Location: Nevada

Re: Sieve/IMAP flags problem

Postby bobpullen » Thu Jul 24, 2014 3:47 pm

Sure they were there initially, I'll add them again and see how I get on...
bobpullen
 
Posts: 18
Joined: Fri Jul 18, 2014 2:10 am

Re: Sieve/IMAP flags problem

Postby bobpullen » Fri Jul 25, 2014 3:35 am

Sorted. Seems to be working as intended now. Thanks Seth :)
bobpullen
 
Posts: 18
Joined: Fri Jul 18, 2014 2:10 am


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest

cron